П`ятниця, 19.04.2024, 21:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2017 » Грудень » 17 » Система освіти в Канаді
12:05
Система освіти в Канаді

Система вищої освіти в Канаді розташовується на другому місці в світі після США. Однак, слід зазначити, що Канада дещо безпечніше, спокійніше і обходиться дешевше, ніж коштує навчання у її південного сусіда.

У Канаді налічується приблизно 100 університетів, до складу них входить 175 державних і приватних коледжів. У різних програмах форми навчання канадські коледжі навчають приблизно 500 тисяч чоловік. За якістю викладання пильно стежать представники такої організації як Асоціація регіональних коледжів Канади і схожі з нею об'єднання. Переваги коледжів Канади полягають в тому, що вони формують невеликі групи, приділяють персональну увагу, відносно невисока вартість навчання в порівнянні з вузами.

В цілому у ВНЗ Канади проходить навчання понад 1,5 мільйонів студентів, включаючи в даний список близько 35 тисяч іноземців. Практично всі навчальні заклади Канади на дві третини фінансуються з державного бюджету і громадських фондів. Студенти з-за кордону представляють близько 4% від загального числа учнів вузів, хоча в ряді університетів ця цифра може доходити до 20%. В середньому студенту-іноземцю здобуття вищої освіти у вищому навчальному закладі Канади коштуватиме приблизно 15-20 тисяч канадських доларів на рік.

У Канаді величезною популярністю користуються студентські програми, які поєднують в собі теоретичне навчання з оплачуваними стажуванням в компаніях і на підприємствах. Зарекомендувавший себе з хорошого боку стажист збільшує власні шанси на отримання хорошого місця роботи після випуску. Канада добре ставиться до студентів-іноземців, оскільки Канада - це країна іммігрантів.

Передові університети Канади подарували світові величезну кількість нобелівських лауреатів, видатних політичних діячів і бізнесменів. В університетах Канади лекції і семінари проводять професори зі світовим ім'ям. Якщо Ви задумалися над здобуттям середньої освіти в Канаді, то рекомендуємо відвідати сайт canschool.net.

Всі університети Канади, дипломи яких відповідають стандартам державного зразка, об'єднані в Аssociatiоn of Univеrsitiеs аnd Соlleges of Cаnadа (АUCC). До цієї асоціації входить приблизно 90% всіх вузів і вона представляє інтереси університетів як всередині держави, так і на світовому ринку освіти. АUCC очолює міжнародні програми обміну студентів та низкою інших заходів.

Крім університетів і коледжів, які присвоюють ступінь і вручають дипломи, є мережа практичної освіти, яка спрямована на отримання професійних навичок, а не теоретичних основ.

У франко-говорить місті Квебеку діє власна система освіти в коледжах загальної та професійної освіти (СЕGEPS). Всі громадські коледжі (аналоги технікумів країн СНД) з'єднані в Аssociatiоn оf Саnadiаn Соmmunity Соlleges (АСCC).

Переглядів: 967 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове