Середа, 24.04.2024, 04:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2010 » Грудень » 24 » Полтавське "дербі" в російській суперлізі
00:24
Полтавське "дербі" в російській суперлізі
Протягом останніх 25 років вихованці волейбольної школи Полтавщини успішно грали в чемпіонатах багатьох країн, майже в усьому світі (в Японії, Саудівській Аравії, Бразилії, Італії, Німеччині, Франції, Польщі, Росії). Та минулої суботи, 18 грудня, сталася історична подія, яка ще ніколи не мала місця в історії виступів наших земляків-"іноземців". У російській Суперлізі відбувся матч лідерів "Зеніт" (Казань) - "Локомотив" (Новосибірськ), який став справжнім полтавським "дербі" за участю Максима Пантелеймоненка і Миколи Павлова.

Після чергового туру в російський Суперлізі встановилося двовладдя. Команда Максима Пантелеймоненка - "Зеніт" (минулорічний чемпіон і володар Кубка Росії) і команда Миколи Павлова - "Локомотив" (минулорічний фіналіст Кубка Росії) очолювали турнірну таблицю, маючи однакову кількість очок - по 19. Лише завдяки додатковим показникам на першій сходинці перебував "Локомотив". До матчу лідерів, який проходив у Казані, була прикута увага всієї волейбольної Росії. Гра закінчилася з рахунком - 3:1 (15:25, 25:22, 24:26, 21:25) на користь "Локомотива", який після перемоги й очолив одноосібно турнірну таблицю російської Суперліги. У матчі грандів наш земляк Микола Павлов став найрезультативнішим гравцем команди гостей - 19 очок, а Максим Пантелеймоненко приніс господарям майданчика 7 очок.

А перше лідерське полтавське "дербі" за участю Пантелеймоненка і Павлова відбулося минулого року, але не в чемпіонаті країни, а у фіналі Кубка Росії, коли в Калінінграді "Зеніт" переміг "Локомотив" - 3:2. Цієї неділі, 25 грудня, на жаль, чергове кубкове фінальне полтавське "дербі" вже не повториться. Бо у кубковому "фіналі чотирьох", який проходитиме якраз у Новосибірську, згідно з жеребом, уже у півфіналі, 24 грудня, зустрінуться "Локомотив" Миколи Павлова із "Зенітом" Максима Пантелеймоненка. Тож у будь-якому випадку хтось із двох наших земляків і цього року неодмінно зіграє у фінальному матчі Кубка Росії.
Цікаво, що незадовго до цього, 15 грудня, "Зеніт" у третьому турі групового турніру Ліги чемпіонів ЄКВ здобув свою другу перемогу, у рідних стінах, над ЦСКА (Софія, Болгарія) - 3:0. У цьому матчі Пантелеймоненко набрав 13 очок. Особливо активно діяв наш земляк у першій партії, яка завершилася з рекордною перевагою в історії "Зеніта" - 25:8! Як зазначали казанські журналісти, з перевагою в одній партії +17 "Зеніт" востаннє вигравав ще тоді, коли грав у першій лізі чемпіонату Росії - аж 9 років тому!

А тим часом одна з кращих в історії вихованок полтавського волейболу Яніна Журовська (Яковлєва) сприяла перемозі своєї нової команди "Хімік" (Южний) у другому раунді європейського Кубка Виклику над "Комунальником" (Могильов, Білорусь) - 3:0 (в Южному) і 1:3 (в Могильові). Європейський рівень - не проблема для нашої землячки, Яніна грала у півфіналі Ліги чемпіонів ЄКВ, коли виступала за команду "Канни" (Франція). Але зараз найцікавіший інший аспект - національний. Минулого сезону наша землячка стала чемпіонкою України у складі тернопільської "Галичанки". Та здобувши золоті медалі, Яніна у міжсезонні перейшла до складу колишнього середнячка жіночої Суперліги - "Хіміка" (Южний), який у минулому сезоні посів 5-е місце. Та вже цього сезону "Хімік" разом з Яніною Журовською вийшов у лідери жіночої Суперліги.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ


Переглядів: 963 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове