Четвер, 25.04.2024, 14:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2010 » Вересень » 24 » Полтавщина втрачає свій спортивний потенціал
21:28
Полтавщина втрачає свій спортивний потенціал
У 2011 році для полтавських спортсменів зменшать фінансування — на 1,7 мільйонів гривень.
Сьогодні у приміщенні полтавського шахово-шашкового клубу ФСТ «Україна» відбулася звітно-виборча асамблея Полтавського обласного відділення НОКУ. Одним з її питань було переобрання на черговий чотирирічний термін голови цієї громадської організації. Одноголосним рішенням делегати вирішили: краще за кандидатуру голови обласної державної адміністрації Олександра Удовіченка не знайти.
На початку засідання начальник обласного управління з питань фізичної культури та спорту Віктор Пожечевський повідомив неприємну новину: фінансування спортивної галузі області в наступному році зменшиться на 1,7 млн. гривень.
— Це, звичайно ж, негативно вплине на спортивне життя області, але ні в якому разі не на підготовку спортсменів, які є кандидатами на участь в олімпійських іграх. Таких на сьогодні 15, — зазначив Віктор Олександрович. — Певно зменшиться наша допомога фізкультурно-спортивним товариствам, не виключено, що в деяких ДЮСШ будуть скорочення штату.
Олімпійський чемпіон Володимир Кисельов порівняв умови підготовки колишніх і нинішніх спортсменів:
— Коли мій тренер Іван Паламарчук відкривав двері гардероба — звідти форма просто вивалювалася на підлогу. Зараз в юних спортсменів не те, що повноцінної форми, а навіть снарядів для занять не вистачає. Головне — не втратити мотивацію. Далі, як спортсмен потрапляє до збірної, то стає на повне державне забезпечення. А які призові на Олімпіаді, всі добре знають.
Після доповіді директора Полтавського обласного відділення НОК Інесси Гетьман та вирішення інших питань, обирали інших керівників Полтавського обласного відділення НОКУ. Заступником голови залишився Володимир Кисельов, як і виконавчим директором — Віктор Пожечевський. Змінився дещо склад виконкому, до нього, зокрема, потрапили Анатолій Білодід (завідуючий кафедрою фізвиховання ПДАА), Анатолій Головань (голова обласного ФСТ «Колос») та Вікторія Козлова (тренер з легкої атлетики).
У заключному слові Олександр Удовіченко зазначив, що наступний рік обіцяє бути більш стабільним. За показниками бюджет області перевиконується на 5%, а це дає змогу частину коштів направити на розвиток олімпійського руху.
На завершення учасники асамблеї поклали квіти до підніжжя пам’ятника Олексію Бутовському — засновнику олімпійського руху сучасності.

Володимир СУЛИМЕНКО, "Полтавщина"


Переглядів: 926 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове