П`ятниця, 19.04.2024, 18:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2010 » Березень » 16 » "Медіка-ШВСМ" знову сильніша за "Полтавчанку"
19:05
"Медіка-ШВСМ" знову сильніша за "Полтавчанку"
"Полтавчанка"-"Медіка-ШВСМ" 2:3 (24:26,25:22,15:25,26:24,9:15)
По ходу сезону в голову лізли різні думки з приводу гри, яку демонструвала «Полтавчанка». Команда-несподіванка, інфарктна, валідольна команда, команда-загадка… І лише після сьогоднішнього матчу зрозумів, що наші дівчата не грають, отримуючи задоволення від гри, а просто мучаться на майданчику. Детальний розбір сезону залишимо на потім, але вже зараз можна сказати, що волейболістки «Полтавчанки» різко здали в порівнянні з початком сезону. В чому причина? Низька кваліфікація гравців? Професіоналізм тренерів? Волейболістки знизили до себе вимоги? Поки ці питання залишаються без відповіді. А ще в середині сезону з табору команди лунали хоч і не гучні, але заяви про намір підвищитися в класі. За рахунок чого це могли зробити дівчата малозрозуміло. Але повернемося до гри.Щоб залишити собі шанси в боротьбі за 5-те місце господаркам неодмінно треба було перемагати. При чому робити це якомога переконливіше. Ситуація ускладнювалася тим, що не брала участі в матчі основна зв’язуюча Наталія Оробченко. Її місце зайняла Світлана Гаврилова. У решті склад «Полтавчанки» виглядав звичним.
Початок матчу пройшов за переваги наших волейболісток, які потихеньку нарощували перевагу в рахунку. Коли табло висвітило 24:19 на користь господарок, то здалося, що виграти першу партію – це справа техніки. Але не тут то було. На подачу у «Медіки» стала Лариса Ліфанова, яка ще під час останніх матчів між цими командами в Полтаві підмітила слабке місце у господарок. Слабкою ланкою, на жаль, виявилася Світлана Шванська. Майже кожна подача йшла на неї й жодну із семи!!! подач суперниці тринадцятий номер «Полтавчанки» якісно прийняти так і не змогла. І хоча подачі й були підступними, але ж не силовими. М’яч приймався або дуже незручно для зв’язуючої Світлани Гаврилової, або просто вилітав від рук в аут. Як наслідок, поразка в сеті 24:26. Ось так. Надалі і інші волейболістки «Медіки» дуже часто подавали на Світлану й нерідко така тактика приносила результат.
У другому сеті наші дівчата, на щастя, не надломилися психологічно. У середині партії, яка до цього складалася більш-менш рівно, на подачі Ганни Магерової «Полтавчанка» заробила кілька поспіль очок і відірвалася від суперниць. І хоча наприкінці партії «Медіка» майже наздогнала наших дівчат, але кінцівка була саме за полтавками – 25:22.
Третю партію розпочали в рівній боротьбі. Але дончанки постійно вели перед на один два-м’ячі. У середині сету стався, мабуть, ключовий епізод. Маючи «-2», господарки вивели на атакуючий удар Катерину Слинько. М’яч, змінивши траєкторію, вилетів аут. Тільки від чого він змінив траєкторію так і залишилося загадкою. Завівся головний тренер «Полтавчанки» Анатолій Воліченко, який намагався довести, що м’яч залишив межі поля від блоку. Суддя показав, що від сітки. Нервозність тренерського штабу передалася й дівчатам. Адже під час тайм-аутів їм доводилося дуже часто вислуховувати емоційні промови відразу трьох чоловік. Щось зрозуміти в такому хаосі на вряд було можливим. У наших волейболісток не виходило майже нічого. Не пішла гра у Марини Дейнеги, яку тренери вирішили замінити. Таким чином, глядачі мали змогу побачити у грі Аліну Нагорну. Загальної каші вона не зіпсувала, але особливо гру й не підсилила. Решта партії перетворилася на формальність – 15:25.
Четвертий сет ледь не став копією першого. Знову «Полтавчанка» постійно вела перед і мала кілька сетболів. Але в кінцівці знову дозволила суперницям зрівняти рахунок. Вміло диригувала діями партнерок наддосвідчена Яна Ковтун, в атаці виділялася Марина Бикова. Але донецькі волейболістки теж не залізні. Дві їхні помилки (спочатку в трос з вигідної позиції пробила Тарадіна, а потім помилилася на прийомі й Ліфанова) плюс гарматний удар Світлани Шванської залишили партію за господарками. За видовищністю четверта партія видалася, мабуть, найкращою. І якщо гравці «Медіки-ШВСМ» і до цього витягували багато «мертвих» м’ячів, то наші дівчата почали робити це лише в цьому сеті. Запрацювала в поті чола Щербак, під сіткою моталася Гаврилова.
Але, на жаль, перемога в 4 сеті лише відстрочила нашу поразку. «Медіка» в цілому виглядала цілісніше й цікавіше. Донецькі дівчата грали і отримували задоволення від гри. Звідси й з’являвся кураж, який допомагав в багатьох ситуаціях витягувати дуже складні м’ячі. А плануючі подачі донецьких волейболісток в другій половині п’ятого сету зняли всі питання про переможця. І якщо недостатність розмаїття атакуючих комбінацій і тактичних прийомів наші дівчата могли компенсувати неабиякими бійцівськими якостями (чого-чого, а цього у «Полтавчанки» не забереш), то відсутність прийому крити було просто нічим. 9:15 – цілком закономірна поразка. По грі, як то кажуть. Відмучилися…
Тепер у турнірі за 5-7 місця майже все зрозуміло «Медіка-ШВСМ» 5-та, а «Полтавчанка» вище шостого місця вже не підніметься. У наших дівчат ще залишається гра з білоцерківським «Спортліцеєм», але вона мало що вирішує. Шанс для дублерів?
«Полтавчанка»: Нагорна, Дейнега, Гаврилова, Слинько, Важинська (капітан), Магерова, Петрушина, Щербак (ліберо), Шванська.
На заміні: Котляренко. 
В середу початок матчу о 13-й годині, а в четвер – об 11-й.


Переглядів: 1632 | Додав: Admin | Теги: Полтавчанка, Волейбол в Полтаві, Медіка ШВСМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове