Субота, 20.04.2024, 09:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2016 » Квітень » 13 » Як правильно обрати гідрокостюм?
18:18
Як правильно обрати гідрокостюм?

Гідрокостюм - важливий елемент для занять дайвінгом. Тому в них необхідно добре розбиратися і знати які існують види гідрокостюмів.
 
Розрізняють такі види гідрокостюмів: сухі, напівсухі і мокрі. Розглянемо кожен вид гідрокостюмів окремо.
 
Сухі гідрокостюми відрізняються низькою пластичністю і високою вартістю. Тому їх в основному застосовують професійні підводники.

Сухий гідрокостюм виготовляється з багатошарового капрону, який просочують спеціальними складами для надійної гідроізоляції. Сухий гідрокостюм є комбінезон або добре з'єднані між собою штани і куртку. Крім того в комплект входять рукавички і півчобітки. Даний вид гідрокостюма має обов'язково клапани і штуцер, який підключається до аквалангом для подачі стисненого повітря.
 
Напівсухі гідрокостюми виготовляються з неопрена. Використовуються костюми для дайвінгу, в рідкісних випадках застосовують для підводного полювання. Костюм даного виду має блискавку (ззаду або спереду), яка дозволяє легко його надіти. Гідравлічний костюм має ущільнювач, що перешкоджає попаданню води всередину. Ущільнювач знаходиться біля обличчя, шиї, зап'ястя і щиколоток. Гідрокостюм повинен добре сидіти на тілі людини, в іншому випадку це призведе до проникнення води всередину під час занурення.
 
Мокрі гідрокостюми найпопулярніші. Ці костюми пропускають воду всередину, але вона нагрівається від людського тіла і починає виконувати функції утеплювача. Матеріал виготовлення костюмів товстий неопрен, який не дозволяє охолонути воді. Мокрі гідрокостюми на відміну від попередніх видів мають великий модельний ряд.
 
Мокрі гідрокостюми бувають наступних видів: що не дублюються, з одностороннім дублюванням, двостороннє дублювання і комбіновані. Розглянемо коротко кожний з цих видів.
 
Чи не дубльовані гідрокостюми використовуються для фрідайвінга, тобто спортивне пірнання в екстремальних умовах і на велику глибину. Ці гідрокостюми еластичні, м'які, тонкі і не сковують рухи. На цьому позитивні моменти вичерпані. До негативних якостей костюмів відносять: погану можливість зберігати тепло, легко проколоти або порізати, важко знімати і одягати, доводиться використовувати воду з шампунем.
 
Односторонні мокрі гідрокостюми користуються великим попитом. Вони існують наступних видів: дубльовані зсередини, дубльовані зовні і комбіновані. Дубльовані зсередини гідрокостюми прості і легкі в надяганні. Мінус костюмів - просочування води і погана теплоізоляція. Дубльовані зовні гідрокостюми не пропускають воду, добре сідають по тілу, але їх погано надягати. Щоб надіти костюм доводиться використовувати шампунь або мило. Гідрокостюми двостороннього дублювання володіють всіма позитивними якостями двох попередніх видів.
 
Мокрі гідрокостюми двостороннього дублювання мають високу міцність, жорсткі і користуються популярністю серед дайверів. Для зовнішнього шару в основному застосовують нейлон, в для внутрішнього шару використовують термоплюш.
 
Комбіновані мокрі гідрокостюми поєднали в собі всі три види мокрих костюмів. Оцінити вибір сучасних гідрокостюмів можна тут - http://sportzone.com.ua/gidroodezhda/gidrokostyum-zhenskiy.
 
Який з гідрокостюмів вибрати? Все залежить від виду занурення: дайвінг, фридайвинг або підводне полювання. Наприклад, дайвери віддають переваги двостороннім мокрим костюмах, фрідайвери люблять не дубльовані гідрокостюми, а любителі підводного полювання воліють односторонні дубльовані костюми мокрого типу.

Переглядів: 777 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове