П`ятниця, 19.04.2024, 06:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2013 » Березень » 21 » Фаворит залишається третім
09:45
Фаворит залишається третім
Лубенці мали шанси закінчити першу частину чемпіонату на другому місці. Для цього їм потрібно було не втратити очки у своїх домашніх матчах і розраховувати на те, що «Юракадемія», в свою чергу, відбере їх у «Хімпрому». Харків'яни зуміли це зробити в перший ігровий день, поступившись на тай-брейку. А «Фаворит» такою можливістю не скористався, знову підтвердивши, що в потрібний момент команда пасує і не може виграти, коли це так необхідно.


Гості, яким в чемпіонаті вже нічого не потрібно, діяли розкуто і дали зрозуміти, що кровиночки хазяйської вони поп'ють. У першій партії була сама справжня «зарубати» і в кінцівці, використавши помилки суперника, «Фаворит» вирвав-таки перемогу. Взагалі, обидві команди багато помилялися, втрачаючи очки в самий невідповідний момент. Гості допускали шлюбу і неточностей більше, тому «Фаворит» повів - 2:0, створивши у другій партії солідний заділ. Крім того, лубенчане стали діяти хитріше, не били на силу, а легким рухом руки перекидали м'яч через руки блокуючих їм за спину. Якась розслабленість, схожа на перепочинок у третій партії і знову перевага «Фаворита» у четвертій. Капітан команди Юрій Воробей навіть вибачився перед уболівальниками за третю партію. А, адже це був тривожний дзвіночок, тим більше, що під другий ігровий день у «Фаворита» в останніх турах не завжди все виходило.

І сьогоднішній день виявився провальним. Лубенчане раз за разом створювали собі проблеми лише потім, щоб героїчно їх долати. Гаразд би в підсумку подолали, але - ні. Що тільки не робив Руслан Рубан, щоб змінити хід гри! І брав тайм-аути, щоб збити темп і дати вказівки, робив заміни, підбадьорював і обурювався, тупотів ногами і хапався за голову. Нічого не допомагало, кількість помилок і нелогічних рішень у гравців «Фаворита» просто зашкалювало. У першій і другій партіях господарі паркету опинявся в ролі наздоганяючої сторони, деколи розрив у рахунку досягав 7 очок. Із завзятістю, гідною кращого застосування, лубенчане намагалися прямолінійно пробити блок, втрачаючи очки. Коштувало скоротити розрив, як у найважливіший момент слідувала чергова безглузда помилка. А гостям, піймав кураж, вдавалося майже все. І неймовірні прийоми, і точність в завершальних фазах атак. Таке враження, що Володимир Тевкун блоки гравців «Фаворита» не помічав, а порушували їх, як папір. А Кирило Піун зі своїми 211 см зросту не тільки здорово відіграв на оборону, але й в атаці діяв з вигадкою, дуже ефектно.

Руслан Рубан після матчу не приховував свого розчарування: «У нашій команді немає лідера. Коли потрібно вигравати у що б то не стало, цього не відбувається. Також було і в Сумах. Ми перемогли в перший день, виграємо 2:0 в другій, залишається зробити крок і ... ми програємо. Що змінилося за ніч? Нічого. Ті ж гравці. Але коли ми виграємо 4 очки - все здорово, всі кращі. А коли поступаємося і потрібно переламати хід матчу, вони цього не можуть зробити. Потрібен лідер. Ці гравці в інших командах перемагали, були призерами, але серед них немає лідера, який би згуртував і повів за собою ».

Що ж, заслужена перемога гостей, а «Фаворит», посівши третє місце, тепер у матчах плей-офф поміряється силами з ВНАУ, перший матч через тиждень у Вінниці. А який посяде друге місце «Хімпрому» грати якраз проти «Буревісника». Може, при такому розкладі, і нема лиха без добра?
15 березня. «Фаворит» - «Буревісник» (Чернігів) - 3:1 (28:26, 25:16, 18:25, 25:14)
16 березня. «Фаворит» - «Буревісник» - 0:3 (20:25, 18:25, 23:25).
Переглядів: 908 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове