Четвер, 28.03.2024, 16:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2010 » Травень » 10 » "Фаворит" у Суперлізі!
15:42
"Фаворит" у Суперлізі!

Спішу поділитися сенсаційним повідомленням з Лубен. Завершилися перехідні поєдинки за право грати у наступному волейбольному сезоні 2010-2011 років серед чоловічих команд Суперліги України. І першим це право виборов СК «Фаворит» з провінційного міста Лубни.

Зовсім не легко склався домашній двобій «Фаворита» за право грати у Суперлізі України проти команди «СДЮСШ-Міцний горішок» з Вінниці. Нагадаємо, що у першому побаченні команд на майданчику суперлігового клубу підопічні тренера Сергія Сосніна здолали господарів у двох поєдинках – 3:1 і 3:2. Тоді на майданчику одним з кращих гравців серед лубенців був Олександр Новгородченко, якого керівництво клубу придбало перед «фіналом чотирьох» у однієї з команд Білорусі. Але в останньому вінницькому поєдинку він зазнав травми спини і у вирішальних зустрічах в Лубнах лише один раз виходив на заміну. Перехідний двобій викликав великий ажіотаж серед любителів спорту міста і району. Потрібно підкреслити, що зал місцевої ДЮСШ ледве вмістив всіх бажаючих. На грі був присутній і начальник управління з фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський. А ще поблизу ДЮСШ була виставлена польова кухня і всі бажаючі задарма могли скуштувати смачної пшоняної каші, а ще 100 грам горілки…

Щодо самої гри, то у дебютній партії першого ігрового дня лубенці перемогли своїх опонентів з рахунком 25:23, а в наступних – провалили гру (16:25, 19:25, 20:25). Перед наступним лубенським побаченням у суперлігової команди з Вінниці залишалися шанси продовжити прописку серед когорти найсильніших клубів країни. І знову у першій партії перемогу здобув «Фаворит» - 25:20 на його користь. Друга партія стала «провальною», коли на інформаційному табло «світився» рахунок 15:5 на користь гостей. Лубенці потім гру вирівняли, але було вже пізно – 25:21 на користь «Міцного горішка». Підопічним тренера Сергія Сосніна потрібно було перемагати, але вони знову у четвертій партії опинилися в ролі доганяючи – 2:8, 6:13. Але при шаленій підтримці численних глядачів гості знітилися і вже рахунок вирівнявся – 20:20. А далі була цікава і напружена «гра очко в очко». У підсумку – 29:27 переміг «Фаворит» з загальним рахунком 3:1. Третя перемога у перехідному двобої і шлях до Суперліги для лубенської команди відкритий! Ось хто пройшов тернистий волейбольний шлях до переможної вершини: Сергій Пономаренко, Костянтин Медяник, Ярослав Тарган, Олександр Рябко, Михайло Куян, Валентин Бурковський, Сергій Кириленко, Олександр Новгородченко, Максим Кравченко, Руслан Трофімов, Максим Бегменко, Сергій Соснін (граючий тренер), Юрій Козлов (начальник команди). Ось що сказав після гри президент СК «Фаворит» Володимир Дорош:

- Після вчорашньої прикрої поразки минулої ночі мені приснилося, що мої вихованці перемогли сьогодні з рахунком 3:2. Я безмежно радий і щасливий, що ми отримали таку бажану перемогу. Адже вперше в історії всієї волейбольної Полтавщини команда гратиме у Суперлізі майстрів. І ми переграли сильного суперника з Вінниці, у складі якого найвищі зростом волейболісти за всі команди країни . Тому моїм підопічним було важко боротися з ними біля сітки. Я дякую всім лубенцям які протягом року підтримували команду і особливо сьогодні була потрібна їх допомога. І не даремно ми перемогли на свято Перемоги. Гадаю, що і в Суперлізі ми «не будемо пасти задніх».

Спортивний зал ДЮСШ після поєдинку опустів, уболівальники розійшлися, обговорюючи приємну подію для міста. Але ще довго вони будуть згадувати слова гімну їх улюбленої команди: «Вперед, «Фаворит», хай серце горить, така наша вдача – подача…»

Юрій КЛИМЧЕНКО

На фото:
Лубенський «Фаворит» у Суперлізі України! (фото автора)

Переглядів: 1596 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове