Четвер, 25.04.2024, 22:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2015 » Червень » 29 » Що таке протеїн?
16:53
Що таке протеїн?

Всі знають, що три складові структури будь-якого харчового продукту - це білки, вуглеводи, жири. Є ще вітаміни і мікроелементи, а також солі, мінерали і т. д.

Але основні калорії несуть саме жири, вуглеводи і білки. Білок ще називають протеїном, від англійського слова "protein". Фактично будь-який білок складається з набору довгих гілок амінокислот. Вся наша м'язова система складається з різного роду білка, саме створеного на основі цих самих амінокислот. Амінокислоти - це і є вихідні цеглинки білкових сполук. Спортсмену, який працює з навантаженням у фізичних вправах необхідно підвищене споживання амінокислот. Але самі по собі амінокислоти можуть існувати тільки в крові, грубо кажучи, поки не доставлені в клітини м'язової тканини. Споживаємо ми білок в якості курятини, свинини, баранини, сиру, горіхів і т. д. Цей складний білок під дією ферментів розпадається на складові частини амінокислоти, які і транспортуються до м'язів, в яких знову утворюють білкові сполуки, можливо вже трохи іншого від вихідного вигляду.

Займаючись бодібілдингом, ми ставимо першорядну задачу збільшення м'язової маси. Без необхідної кількості білка це неможливо. Але споживати більше м'яса, яєць не завжди розумно. Тим більше, є ряд випадків, коли може знадобитися терміново доставити в м'язи необхідні для росту амінокислоти і чекати 2 години на переробку кишечником білків, отриманих з їжею просто немає часу. Для цих цілей існують протеїнові порошки. Позбавлені домішок, вони дуже швидко перетравлюються шлунково-кишковим трактом і протягом 5-10 хвилин від початку прийому потрапляють в м'язи. При цьому енергії на їх засвоєння витрачається в сотні разів менше, ніж при перетравленні звичайної їжі. Якщо Вас цікавить, де можна придбати "протеин на развес", то радимо зазирнути в інтернет-магазин "Спорт-Сайт".

Протеїн варто приймати щоранку відразу після пробудження. Під час сну мозок активно працює і отримує енергію з глікогену, накопиченого в м'язах. Тому під час сну м'язи худнуть. Відповідно, чим швидше після сну ви приймете протеїнову дозу, тим краще для ваших м'язів і збереження їх об'єму.

Переглядів: 1367 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове