Субота, 20.04.2024, 14:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2013 » Червень » 18 » Програми матчів "Ворскли"
17:05
Програми матчів "Ворскли"
Колекціювання футбольних програм у світі зародилося з появою перших футбольних команд. Як і в театрі перед початком вистави продаються програмка, так і у футболі глядач має змогу ознайомитися перед початком дійства з тим хто грає, хто вийшов на поле, хто судить та дізнатися багато іншого.
В Україні футбольні програмки теж давно виходять до матчів команд. Вони усі різні як у вигляді, так і в змісті, подачі інформації, тощо. Однак всі вони - невід'ємна частина футболу і історії команд зокрема. Звичайно, до матчів полтавської команди теж виходили і виходять програми вже багато років.
Збирання програм було доволі популярним явищем. Свого часу футболофілів (так називають тих, хто збирає футбольні програми, календарі-довідники та решту футбольної літератури та атрибутики) у нашій країні було не менше ніж нумізматів чи філателістів. Пік цього виду хобі припав на 70-80 роки минулого століття. Цьому сприяв активний випуск програм мало не кожної команди різних рівнів. Не варто і забувати, що за радянських часів програми були доступні для всіх верст населення, адже їх вартість була копійчаною (5-20 копійок) і наклади були великими (від 1000 до 100000 примірників). І хоч обсяг і наповнення цих програм був мізерним, все одно люди охоче купляли їх.
У Полтаві розквіт програм припав з поверненням "Ворскли” до другої союзної ліги. За 1987 - 1991 роки на домашні матчі ворсклян програми виходили практично на всі поєдинки. Крім того, видавалися і програми сезонів, буклети і календарі-довідники. Усе це стосується команди і вона не буде повною без цього. Тому ми вирішили зробити окремий проект на сайті уболівальників, який би розповідав про друковану складову історію "Ворскли”.
Наразі на сайті розміщено лише невелика частинка програм різного періоду і турнірів, а також трохи календарів-довідників і програм сезонів. З часом цей ресурс буде лише наповнюватиметься і додаватиметься нова друкована продукція, яка стосується біло-зеленої команди.
Ми будемо намагатися розміщувати відскановані програми повністю від першої до останньої сторінки, зберігши при цьому весь повний її зміст. Причому робитимемо це все у найкращій якості, аби ви, шановні читачі, мали змогу зручно прочитати і передивитися усе. У планах - всі програми каталізувати та описати їх.
Звертаємося до усіх, хто може допомогти ресурсу в розвитку. У кого є програми можете надсилати, ми їх з радістю розмістимо на сайті.

Програми матчів "Ворскли"
Переглядів: 1083 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове