Субота, 20.04.2024, 10:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2010 » Вересень » 8 » Кубкові замальовки або нова точка на волейбольній карті України
11:40
Кубкові замальовки або нова точка на волейбольній карті України
Тут ми поговоримо про перший етап кубка в підгрупі А-3 серед жіночих команд, яка проводила матчі у Чорткові Тернопільської області. Ви не помилились, на волейбольній карті України появилась нова точка. Чортків являється районним центром тернопільської області і розташований на 80 км. південніше Тернополя. В цьому місті виступатиме Галичанка-ТНЕУ-2, яка заявилась у Вищу лігу. 

Тернопільський національний економічний університет маючи свою філію у Чорткові побудував доволі таки симпатичний спорткомплекс для потреб студентів. Побачивши який, мені, як тернополянину, стало трішки заздрісно:-))) - у Тернополі такого залу нема навіть близько...Хоча у коридорах того ж ТНЕУ вже витає проект спортокомплексу для Тернополя, справа за малим - побудувати його....
Вернемось до волейболу. 

Перший ігровий день


В перший ігровий день зустрічались Контініум-Волинь-Університет та Регіна-МЕГУ, а також команда господарів Галичанка-ТНЕУ-2 та гості з Тернополя, Галичанка-Динамо-ТНЕУ. Про перший матч щось розказати не можу, адже в час коли він проходив я "комфортно" товкся дорогою на Чортків в чуді нашого автобусобудування автобусі ЛАЗ, який, як пізніше виявилось, старший за мене...1985 року виробництва він, 25річний ювілей як не як відгуляв цьогоріч!))) На 17:00 було заплановане відкриття та освячення залу, але як це завжди водиться у нас,ще жодне міроприємство не розпочиналось вчасно, так сталось і тут. На відкритті все було як і повинно бути, багато хороших слів від чиновників різних рівнів, хтось із них подарував керівництву комплексу сітку м'ячів для різних видів спорту, дешевеньких таких м'ячів...я б сказав одноразових, серед них переважна більшість чомусь була для пляжного волейболу...мабуть гадали що їдуть відкривати пляжну арену))))), були й співи-танці від талантів університету.Усе це затягнулось більше як на годину, тож 2 гра замість 18:00 розпочалась о 19:00. Тернополянки презентували усіх своїх літніх новачків, у стартовому складі вийшли Ольга Кісіль, Олена Прокопенко, на заміну виходили Вікторія Дельрос та Анастасія Ткаченко. Участі в матчі не приймали Юлія Лонюк та Надія Кодола, які відновлюються після травм.
Про сам матч особливо писати й нічого, молоді підопічні Івана Вовчанського звісно старались, але щось протипоставити головній команді краю не зуміли, 0:3(13:25, 13:25,8:25).

Другий ігровий день 

В суботу, у першому матчі зійшлись Регіна та Галичанка-2. Більш досвідчена команда з Рівного перемогла 3:0(25:20, 25:15, 25:17).
Друга суботня зустріч, безсумнівно, була центральною у всьому відбірковому турі в Чорткові. Цей матч ще можна назвати "дуелью збірниць", адже в стартових складах команд вийшло по 3 гравці збірної України. З однієї сторони сітки Молодцова, Довгополюк Та Поліщук, а з іншої Чернецька, Хилюк(Мандражеєва) та Щур. Ще одна тернопільська збірниця, Надія Кодола участі в матчі не приймала, вона як і Юлія Лонюк відновлюється після травми.
Матч тривалістю більше 2 годин завершився перемогою волинської команди. Доволі таки сенсаційний результат, якщо врахувати що за підсумками минулого сезону Галичанка була першою а Волинь шостою у суперлізі. Замітно було що тернопільській команді бракувало Лонюк та Кодоли, 2 основних крайніх нападаючих, Прокопенко та Кісіль, які замінили їх у старті, попри все своє старання, ще не дотягують до рівня гри команди. У грі було доволі багато довгих розіграшів, які в тернопільській команді не було кому "добити". А на кінцівку матчу сил не хватило й досвідченим гравцям команди, адже вони грали "за сєбя і за того парня". По грі нової пасуючої Галичанки, Анастасії Ткаченко. щось сказати важко, тому що вона появлялась лише на 1-2 розграші в партіях, а от дії Вікторії Дельрос, яка міняла гравців на задній лінії сподобались, можливо й не усюди зіграла ідеально, але жага боротьби й уміння читати гру проглядалось.
Волинянки ж, грали у свому основному складі(за виключенням Тетяни Чахрайчук, яка завершила кар'єру), і сил їм хватило на всю гру.Склалось таке враження, що після матчів за збірну більш впевнену гру почала демонструвати Інна Молодцова. Також не останню роль відіграла заміна по ходу матчу Тетяни Поліщук на Анну Степанюк, до манери гри якої, тернопільським гравцям було важко пристосуватись. Функції ліберо Богуслав Галицький доручив Юлії Ганіній, яка у попередньому сезоні виступала на позиції пасуючої. Чесно кажучи, її гра не особливо вразила, протягом трьох змагальних днів періодично лунали викрики подаючим гравцям, щоб подавали в ліберо. Погодьтесь не найкраща характеристика гри ліберо. Але наразі спишем це на привикання до нової позиції, лише сезон покаже наскільки оправдане таке рішення тренерського штрабу Волині. Ось такі спостереження по грі. 

Третій ігровий день

Перший недільний матч був позбавлений інтриги. Різниця у класі між Волинню та Галичанкою-2, навіть попри те що замість Юлії Деркач грала ,Мирослава Безпалько, була доволі суттєвою. Хоч юні вихованки і намагались чинити опір волинській команді(декілька раз навіть вели у рахунку!) перемога все ж залишилась за гостями 0:3(20:25,16:25,15:25).
Другий матч теоретично повинен був стати більш інтригуючим, адже мало вирішитись хто продовжить боротьбу за кубок. Проте теорія так і залишилась теорією. На практиці, Галичанка, яка перед матчем втратила ще й Ольгу Кісіль, яка занедужала, виявилась таки сильнішою за команду Вищої ліги 3:0 (25:16, 25:20, 25:19).
І насамкінець ще декілька слів для організаторів змагань у Чорткові (може прочитають!). 
Перше: до вас приїхав професійний волейбол (єдиний професійний клуб в іісторії Чорткова, футбольний Кристал, "вмер" років 10 тому), чемпіон України з волейболу, а в місті жодної афіші! Навіть на вхідних дверях в спорткомплекс, так як рекламують в Тернополі, і то жодної інформації...Турнірна таблиця як і програмка, аналогічно, замічена не була. Ну не всі ж чортківчани які приходили на матчі розуміють правила та принципи гри у волейбол. Для деяких глядачів дивним було чому один гравець грає в формі іншого кольору а гра триває більше трьох партій. І це не дивно, такого спорту в місті ж ніколи не було!
Друге. Відсутність сміттєвих урн. На території усього спорткомплексу (включно з двором) вдалось замітити аж 2!!! корзини для сміття. Дрібниця? Безсумнівно, але з таких дрібниць формується загальне враження про організацію.
Третє. Відсутність місць для роботи преси(довелось працювати за одним столом з лікарем:-)). Їх, в принципі, практично ніде немає по Україні, але це не може бути аргументом для людей які на відкритті спорткомплексу постійно асоціювали його з "європейським", "для європейців",і тому подібними речами. 
І четверте, останнє. Представте собі ситуацію, ви приїждаєте в чуже місто для того щоб подивитись на волейбол, підходите до центральних воріт у спорткомплекс, а вони закриті! Які будуть ваші думки? У мене були не цензурні :-). Виявляється, потрапити на територію комплексу можна лише дворами, які не кожен і знає, а центральний вхід відкривали лише для високопоставлених гостей на відкритті... 
Метою цього, організаційного, відступу було допомогти орагнізаторам у становленні їхнього симпатичного залу як "європейського". Хочеться вірити, що їм це вдасться!

Олександр Палій

Переглядів: 1071 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове