Субота, 20.04.2024, 10:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2018 » Липень » 18 » Як вибрати велофару?
19:43
Як вибрати велофару?

У сучасних мегаполісах велосипед не просто швидкий, надійний і зручний вид транспорту, останніми роками він став символом вираження індивідуалізму, крім того, поїздки на велосипеді - це просто приємне проведення часу і відмінна можливість проводити сімейне дозвілля з користю!

Відповідно до правил дорожнього руху України велосипед вважається повноцінним транспортом на дорозі, це означає, що велосипедисти зобов'язані дотримуватися правил, одне з яких передбачає обов'язкову наявність заднього і бічних світловідбивачів, а також велофонарь спереду.

Ліхтар для велосипеда - обов'язковий елемент, без якого досвідчені велосипедисти не виїжджають з дому. Основна причина цього навіть не стільки в дотриманні правил, скільки турбота про елементарну безпеку при русі по проїзній частині, особливо, в темний час доби. Велофари не тільки висвітлює дорогу, фара робить видимим велосипедиста всім іншим учасникам дорожнього руху. Хороший ліхтар для велосипеда - це гарантія вашої безпеки на дорозі в будь-який час доби, за будь-яких погодних умовах якісний велофонарь гарантує відмінне освітлення.

Які бувають види велофари

Вибрати велофари, на перший погляд, досить просто, проте, сучасні виробники пропонують величезний асортимент виробів, серед яких недосвідчена людина може легко заплутатися.
Сучасний велофонарь може бути декількох видів:

  • світлодіодний;
  • ламповий.

Оскільки, основною функцією виробів є забезпечення достатнього рівня освітлення дороги перед рухомим велосипедом, то основним критерієм вибору є світловий потік і його потужність.

Потік світла пристроїв, що працюють на світлодіодах могутніше, при цьому такі вироби більш економічні і довговічні, однак, їх вартість на порядок вище лампових аналогів.

Лампові вироби мають непоганий потужністю світлового потоку і прекрасними експлуатаційними характеристиками, проте, час роботи ліхтаря даного типу істотно менше, ніж у світлодіодних. Величезним плюсом лампових фар є досить демократична вартість і широкий асортимент, представлений на полицях спеціалізованих магазинів. Велоліхтарі такого типа доступні на сайті nitecore-ua.com.

Працездатність велосипедного ліхтаря

Час роботи ліхтаря - це дуже важливий критерій, тому що дуже багато любителів велопрогулянок краще пересуватися в темний час доби, тому надзвичайно важливо, щоб, найчастіше, єдине джерело світла не підвів в самий непотрібний момент. Світлодіодні вироби працюють 10-12 годин, в той час, як лампові обмежені 3-4 годинами безперервної роботи.

Ліхтар для велосипеда працює від батарейок або акумуляторів. Залежно від вартості виробів і виробника акумуляторних батарей може бути вбудованим або виносним. Однак, деякі виробники виготовляють особливий вид - велофари з генератором. Принцип роботи такого пристрою нагадує роботу динамо-машини: поки велосипедист їде - генератор виробляє енергію і велофари працює. Вироби даного типу практично не відрізняються вартістю, однак набагато практичніші.

Переглядів: 832 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове