П`ятниця, 29.03.2024, 09:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Волейбольний клуб "Полтавчанка"
Меню сайту
Інформаційний партнер
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Як Ви оцінюєте виступ команди в першому сезоні у вищій лізі?
Всього відповідей: 75
Пошук
Головна » 2018 » Квітень » 17 » Де тримати гроші українцям?
21:49
Де тримати гроші українцям?

Одним з можливих вкладенням коштів є покупка цінних паперів. В Україні існує мережа інститутів спільного інвестування та фондових компаній.

Громадянин також має можливість інвестувати шляхом використання інтернет-трейдингу на «Українській біржі». Однак заробити на цих ринках інвестору вкрай складно. Проблема в тому, що ринок низьколіквідний, а транзакційні витрати високі. Провідні акціонерні товариства, які представлені в лістингу на фондових біржах країни, використовують наявні легальні можливості, щоб виплачувати мінімальні дивіденди по акціях або не виплачувати їх взагалі. Крім того, ринок має сумний досвід дефолтів за корпоративними облігаційних позиках успішно працюють корпорацій країни. Внаслідок цього, прибутковість від інвестицій на фондовому ринку нижче, ніж від розміщення коштів на депозитах банків, а режим оподаткування гірше.

Читайте також: Эксперт по недвижимости Юрий Мавродиев рассказал, как сбережения украинцев уйдут из банков на рынок недвижимости

Купівля акцій

Ще одним варіантів вкладення грошей є купівля акцій компаній. Основні інвестиції були зроблені під час проведення приватизації державного майна, коли акціонерами стали 18 млн. Громадян країни. Однак, бездіяльністю і діями держави за останнє 10 років, цей значний доробок для розвитку корпоративного сектора економіки країни був успішно знівельовано. Пересічний українець після реформування депозитарної системи практично позбувся стимулів до володіння акціями, навіть якщо він шляхом маніпуляцій ні викинутий зі складу акціонерів. Так само, в країні майже немає прикладів успішного залучення коштів пересічних міноритарних акціонерів при додаткових емісіях акцій. Не може фондовий ринок похвалитися успішним досвідом діяльності по корпоратизації венчурних проектів і стартапів нових акціонерних товариств. Провідні акціонерні товариства успішно освоїли західні ринки капіталів, значно ускладнивши українцям отримувати прибуток.

В умовах, коли держава не здатна забезпечити прозору і надійну систему інвестицій всередині країни, пересічні громадяни звертають свій погляд за її межі.

Інвестиційний рахунок в зарубіжному стабільному банку. А що скаже законодавство?

Інвестиційний рахунок в західному банку - привабливу пропозицію. І все б так, якби не величезна бюрократична тяганина, яка йде пліч-о-пліч з таким видом інвестування. Будь-який бажаючий відкрити рахунок за кордоном повинен в обов'язковому порядку отримати індивідуальну ліцензію на розміщення валютних коштів за межами України в НБУ (регулюється постановою правління НБУ від 14.10.2004 № 485 «Про затвердження Положення про порядок видачі Національним банком України індивідуальних ліцензій на розміщення резидентами (юридичними та фізичними особами) валютних цінностей на рахунках за межами України », Винятком з цього правила, є можливість відкриття громадянином України рахунки в іноземному банку в мо ент, коли цей громадянин перебуває за кордоном.

Разом з тим, і в цьому випадку після повернення в Україну він зобов'язаний в триденний термін повідомити НБУ про відкриття такого рахунку, інакше буде штраф. І все ж, за словами юристів, вимога отримувати індивідуальну ліцензію НБУ для відкриття рахунку в іноземному банку, в тому числі депозитного, можна вважати суто формальним. На практиці часто-густо українські громадяни відкривають рахунки в іноземних банках, або самостійно прибувши в країну, де знаходиться банк, або за допомогою юридичних компаній. Задоволення це не з дешевих.

Відкриття рахунку в солідному європейському банку має сенс, коли в наявності є сума від 20 тисяч доларів. Відзначимо, що переваги відкриття депозиту в європейських країнах значно перевершують їх недоліки. Наприклад в Прибалтиці (Литва, Латвія, Естонія) відкрити рахунок в банку можна без особистого візиту.

Прибалтійські банки гарантують досить високий рівень безпеки, високий ліміт за кількістю транзакцій, відсутність вимог до мінімального залишку на рахунку. Також є можливість відкриття мультивалютного рахунку та управління ім через інтернет. Наявність рахунків в іноземних банках Прибалтики дає хороші інвестиційні можливості.

В таких країн як Швейцарія або Австрія, відкрити рахунок складніше, процедура більш бюрократизована. Банкіри Швейцарії, як правило, бажають особисто познайомиться з клієнтом, запросять документи про походження і законності засобів. Вартість юридичних послуг відкриття рахунку в солідних швейцарських банках варіюється від 900 доларів до 3000 доларів. А саме обслуговування рахунку виллється в суму від 1000 доларів в рік.

У свою чергу дані країни надають сувору політику конфіденційності, повний спектр банківських послуг, і, найголовніше, - надійний захист від економічних дефолтів в Україні, політичних зазіхань на бізнес і інших локальних ризиків. Крім цього банк сам запропонує клієнтові інвестувати гроші в високоприбуткові інструменти. Незнижуваний залишок на рахунку, який вноситься при відкритті рахунку - обов'язкова умова великих швейцарських і австрійських банків.

Переглядів: 684 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВК "Полтавчанка" © 2010-2016 При використанні матеріалів сайту посилання обов'язкове